Alle categoriëen

+31 (20) 408 60 87

Bekijk hier onze antwoorden op alle veelgestelde vragen

 

DESIGN EN DESIGNTOOL VRAGEN

 

Als je bijvoorbeeld zowel uitnodigingen als visitekaartjes wilt laten drukken is het verstandiger deze tegelijkertijd te bestellen. Er kunnen namelijk kleine kleurverschillen ontstaan tussen verschillende drukwerk sessie

 

 

Bestanden worden in principe afgedrukt zoals je ze besteld hebt. Controleer daarom altijd goed op spelfouten, data, namen etc.
Let ook goed op of er geen belangrijke ontwerpelementen op of over de snijrand heen vallen. Zorg er ook voor dat de achtergrond doorloopt tot over de snijlijn. Lees hier meer over snijranden.
Controleer ook je afbeeldingen. Bestanden die er vaag of pixelig uitzien zullen er niet op vooruit gaan als ze gedrukt worden.

Mocht ons een storende spelfout in het oog springen, of iets waarbij wij een fout vermoeden, dan proberen wij contact met je op te nemen. We kunnen echter niet garanderen dat het ons op gaat vallen dus je blijft zelf verantwoordelijk voor de eindcontrole.

*Jubels is nooit aansprakelijk voor spel- of andere fouten in drukwerk die al aanwezig waren in het door jou aangeleverde ontwerp.

 

 

Alle ontwerpen die je in onze designtool tegenkomt mag je rechtenvrij gebruiken. Daarnaast kan je zelfgemaakt beeldmateriaal uploaden, of beeldmateriaal waarbij je uitdrukkelijk toestemming hebt gekregen van degene die het gemaakt heeft.

COPYRIGHT – EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID

In de regel zijn plaatjes die je van internet haalt beschermd met copyright. Dat betekent dat je die afbeeldingen niet mag gebruiken zonder toestemming van degene de het gemaakt heeft. Je bent zelf verantwoordelijk om na te gaan of je het beeldmateriaal mag gebruiken voor je drukwerk of niet.

*Jubels is in geen enkel geval aansprakelijk voor claims omtrent het gebruik van auteursrechtelijk beschermd beeldmateriaal. Een eventuele claim wordt direct naar jou doorgestuurd.

 

 

Snijrand 3mm Let op de snijrand In de design editor zie je een stippellijn afgebeeld. Op of buiten deze lijn wordt je ontwerp afgesneden. Bij het snijden kan een kleine afwijking ontstaan van maximaal 3mm. Om ervoor te zorgen dat er nooit witte randjes om het ontwerp heen komen is er extra ruimte buiten de stippellijn aangegeven.

 

Snijrand voorbeeld

 

Als je de achtergrond van je afbeelding buiten de stippellijn laat laat doorlopen tot de buitenste rand dan is er ruimte voor de eventuele snij-afwijking en ontstaat er nooit een wit randje. Teksten of andere belangrijke onderdelen van je afbeelding moeten juist binnen de stippellijn vallen zodat we zeker weten dat daar nooit in gesneden wordt. Doorloop achtergrond Snijrand van 3 mm Achtergrond laten overlappen in verband met de snijrand Als je gebruik maakt van een witte achtergrond hoef je vanzelfsprekend geen rekening te houden met de buitenrand van de stippellijn. Je moet er dan nog steeds wel op letten om niet over de stippellijn heen te komen met de rest van je ontwerp. Die worden dan namelijk mogelijk afgesneden als je de lijn overschrijdt. Belangrijke onderdelen binnen de snijrand plaatsen

 

Snijrand voorbeeld tekst

 

 

 

MINIMAAL 300 DPI
Om mooi drukwerk te kunnen leveren hebben wij afbeeldingen nodig van minimaal 300 DPI. DPI staat voor ‘Dots Per Inch’. In digitale beeldbewerkingsprogramma’s wordt dit aangegeven als ‘Ppi’ ofwel ‘Pixels Per Inch’. Het gaat er dus respectievelijk om hoeveel inktpuntjes er per inch op papier worden gezet per vierkante inch, of om hoeveel pixels er aanwezig zijn per inch.

 

Resolutie

 

PLAATJES NIET VERGROTEN IN DE EDITOR
Hoe meer pixels er per inch aanwezig zijn hoe meer inktpuntjes er per vierkante inch aanwezig zijn in het drukwerk. Meer kleine puntjes op papier geeft een veel mooier resultaat dan een beperkt aantal punten. Daarom raden wij aan om alléén bestanden te uploaden die een resolutie hebben van 300 DPI of hoger. Ook kan je beter grotere afbeeldingen uploaden dan de plaatjes in de design editor opschalen. Bij opschalen wordt namelijk het aantal pixels per inch verminderd. Als waarschuwing in de design editor zie je een geel driehoekje verschijnen als de afbeelding opgeschaald wordt en daardoor een te lage resolutie krijgt. Als er een gele driehoek te zien is in het ontwerp dan garanderen wij geen scherpe afduk. Alléén met de juiste resolutie krijgt je een goed resultaat.

* let op, Als afbeeldingen er op het beeldscherm al slecht uitzien dan kunt u er van uit gaan dat ze ook slecht gedrukt worden. Afbeeldingen die er op computerschermen nog wel goed uitzien kunnen toch kwalitatief minder goed uitpakken zodra ze geprint worden. Let daarom altijd op de hier genoemde vereisten!

Resolutie error

De resolutie van je foto is te laag. Zorg dat het gele driehoekje verdwijnt.

 

 

De meeste beeldschermen geven kleuren niet exact weer. De kleuren verschillen ook nog eens tussen verschillende beeldschermen onderling. Bovendien schijnt er licht uit een beeldscherm waardoor de kleuren anders overkomen. We kunnen dan ook niet garanderen dat je drukwerk er exact hetzelfde uitziet als op je beeldscherm.

KLEURECHTHEID
Kleuren op een beeldscherm worden samengesteld uit rood, groen en blauw. Drukwerk wordt meestal samengesteld uit de kleuren cyaan, magenta,geel en zwart (CMYK). Daardoor is het kleurbereik voor drukwerk een beetje anders. Ook dit is een reden waarom kleuren meestal niet exact hetzelfde zijn als op je beeldscherm.

Wij drukken op de hoogst mogelijke kleurechtheid.

EXACTE KLEUREN
Werk je met huisstijlkleuren waarbij exacte (pms) kleurcodes zijn voorgeschreven kunt je maatwerk overwegen. Neem daarvoor contact met ons op.

 

LEVERING

 

VERZENDEN EN AFHALEN

Levertijd
Bestellingen die op werkdagen (maandag t/m vrijdag) voor 12:00u geplaatst en betaald worden, versturen wij meestal dezelfde maar uiterlijk de volgende werkdag. * Gepersonaliseerde items hebben een afwijkende levertijd. Deze bedraagt twee werkdagen. Wil je een spoedopdracht laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.

VERZENDKOSTEN

Nederland
Binnen Nederland verzenden wij de bestellingen via PostNL.
Brievenbuspakje: €4,10
Levering aan een PostNL Servicepunt: € 6,75
Reguliere pakketpost binnen Nederland: € 6,75

Bij het afrekenen tonen we alleen de beschikbare verzendopties.

België
Je bestelling wordt verzonden via PostNL.
De verzendkosten voor pakketpost bedraagt € 15.50

Andere landen
Wij leveren naar de volgende landen: Albanië, Andorra, België,Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ijsland, Ierland, Italië, Kroatie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaan, Verenigd Koninkrijk (UK), Verenigde staten (US), Zweden, Zwitserland. Per land zijn andere verzendkosten van toepassing. Bij het uitchecken kan je zien welke kosten in rekening gebracht worden voor levering naar jouw adres.

TRACK & TRACE

Je ontvangt van iedere order die verzonden wordt een Track & Trace nummer.

VERZENDEN NAAR EEN ANDER ADRES

Je kunt in het bestelproces aangeven dat de bestelling op een ander adres bezorgd moet worden.

AFWEZIG TIJDENS HET BEZORGMOMENT

Nederland
Dan ontvang je een kaart in de brievenbus waarop je ziet bij welke buren jouw pakket is afgeleverd of waarmee je een nieuwe bezorgafspraak kan inplannen. Wanneer je hier geen gebruik van maakt, dan wordt je bestelling de volgende werkdag opnieuw aangeboden. Er worden in totaal vier bezorgpogingen gedaan, daarna wordt je bestelling retour gestuurd.

België
Vanaf 11 april 2021 worden pakketten in België één keer bij het bezorgadres van je klant aangeboden. Indien de ontvanger niet thuis is gaat het pakket naar het dichtstbijzijnde PostNL-punt. Daar kan het vanaf de volgende dag worden opgehaald. De tweede bezorgpoging komt hiermee in België te vervallen.

Aflevering op Servicepunt
Dit is alleen mogelijk voor Nederlandse servicepunten. In de checkout kun je een PostNL servicepunt kiezen. Zodra het pakket daar afgehaald kan worden ontvang je een bericht.

Afhalen bij Jubels in Amsterdam
Wanneer je hebt gekozen voor ‘zelf afhalen’ krijg je automatisch bericht wanneer je bestelling bij ons gereed staat. Afhalen kan op werkdagen tussen 08:30u en 17:00u.

 

 

*Let op! Heb je een wijziging in je ontwerp of wil je de bestelling annuleren? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Zodra het product in het productieproces is opgenomen kan het niet meer geannuleerd worden en kunnen er geen wijzigingen meer gemaakt worden.

Je bestelling kan geannuleerd worden door contact met ons op te nemen. De bestelling kan niet meer geannuleerd worden op het moment dat jouw bestelling al in productie genomen, verpakt en/of verzonden is. Op maat gemaakte producten kunnen niet geretourneerd worden. In andere gevallen kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Lees hier hoe een retourzending in zijn werk gaat.

 

 

Ja, je bent welkom om de bestelling op te komen halen na ontvangst van het bericht dat de bestelling klaarligt. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 op de Back-upstraat 12, 1033 NX te Amsterdam.

 

 

BESTELLING RETOUR STUREN

*Let op! Artikelen die op maat gemaakt zijn zoals posters, kaarten of andere artikelen die je door ons hebt laten bedrukken, kunnen niet geretourneerd worden.

Bij Producten die uit onze voorraad komen kun je vanzelfsprekend wel gebruik maken van het herroepingsrecht.

TOT WANNEER KAN IK DE ARTIKELEN RETOURNEREN?

Laat ons binnen 14 dagen na ontvangst van je producten weten dat je (een deel van je) pakket wilt retourneren. Mocht je meerdere producten in één keer besteld hebben, dan begint de termijn te lopen nadat je het laatste artikel hebt ontvangen. Vanaf het moment dat je hebt aangegeven je artikel te willen retourneren moet je het binnen 14 dagen naar ons opsturen.

 • Voorwaarden voor retourzending?
 • Verpak het artikel in de originele verpakking.
 • Voeg de ingevulde pakbon toe.
 • Het artikel moet in de oorspronkelijke staat verkeren. Als er schade is ontstaan aan het product dan ben je als klant verantwoordelijk voor de waardevermindering. Bij twijfel over de retour mogelijkheden dan kun je contact met ons opnemen om dit te bespreken.
 • Een op maat gemaakt artikel kan niet meer geretourneerd worden.

Wat als het bezorgde artikel bij aankomst beschadigd is?
Als de doos bij aflevering overduidelijk beschadigd is, neem het product dan niet aan van de postbode en neem contact met ons op. Wij zorgen er in dat geval voor dat het bestelde opnieuw geleverd wordt.
Controleer altijd je bestelling zo snel mogelijk. Mocht je pas na het openen van de verpakking mankementen waarnemen maak er dan een foto van en neem zo snel mogelijk (liefst dezelfde dag) contact met ons op.

WELKE PRODUCTEN MOGEN NIET GERETOURNEERD WORDEN?

Producten op maat
Alle gepersonaliseerde producten, zoals zelf ontworpen posters, kaarten of stickers, worden voor jou persoonlijk op maat gemaakt. Je kunt in dat geval geen gebruik maken van retour-regelingen. Mocht het product beschadigd aankomen, neem het dan niet aan van de bezorger. Zie je het pas zodra je de verpakking openmaakt maak dan meteen na ontvangst een foto van de beschadigde producten en neem dezelfde dag, of zo snel mogelijk daarna, contact met ons op. We zorgen in dat geval voor een passende oplossing.

Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken. (Bijvoorbeeld etenswaren) kunnen ook er ook niet terug gestuurd worden.

HOE STUUR IK PRODUCTEN TERUG?
 1. De pakbon is gelijk de retourbon. Vul de velden op de achterkant in
 2. Stuur het artikel dat je wilt retourneren in de originele verpakking terug en verpak het in een stevige doos of in een gelijkwaardige verpakking als die waarin je het artikel ontvangen hebt. Stuur de ingevulde pakbon mee.
 3. Verstuur je pakket naar Antwoordnummer 47064, 1070VB, Amsterdam (Eventuele verzendkosten worden verrekend met de retourbetaling). Je kunt je pakket ook opsturen naar Jubels b.v.,Back-Upstraat 12, 1033 NX Amsterdam.
 4. Bewaar het verzendbewijs dat je ontvangt bij het postkantoor

Hoe lang duurt het voordat ik het terug te storten bedrag op mijn rekening heb staan?
Binnen uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen wachten met de terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen.

 

POSTERS MAKEN

 

Snijrand 3mm Let op de snijrand In de design editor zie je een stippellijn afgebeeld. Op of buiten deze lijn wordt je ontwerp afgesneden. Bij het snijden kan een kleine afwijking ontstaan van maximaal 3mm. Om ervoor te zorgen dat er nooit witte randjes om het ontwerp heen komen is er extra ruimte buiten de stippellijn aangegeven.

 

Snijrand poster

 

Als je de achtergrond van je afbeelding buiten de stippellijn laat laat doorlopen tot de buitenste rand dan is er ruimte voor de eventuele snij-afwijking en ontstaat er nooit een wit randje. Teksten of andere belangrijke onderdelen van je afbeelding moeten juist binnen de stippellijn vallen zodat we zeker weten dat daar nooit in gesneden wordt. [caption id="attachment_1424" align="aligncenter" width="625"]Doorloop achtergrond Snijrand van 3 mm Achtergrond laten overlappen in verband met de snijrand Als je gebruik maakt van een witte achtergrond hoef je vanzelfsprekend geen rekening te houden met de buitenrand van de stippellijn. Je moet er dan nog steeds wel op letten om niet over de stippellijn heen te komen met de rest van je ontwerp. Die worden dan namelijk mogelijk afgesneden als je de lijn overschrijdt. Belangrijke onderdelen binnen de snijrand plaatsen

 

 

Bepaal het aan de hand van ons handige posterformatenoverzicht

Je kiest het juiste poster formaat door als eerste stap te bepalen waar je de poster voor gaat gebruiken. Zodra je dit weet, kies je de afmeting. Alle formaten vind je in ons handige overzicht. Daarnaast leggen we uit waar de verschillende formaten het meest geschikt voor zijn.

TERUG NAAR DE BASIS: WAT IS EEN POSTER?

Voor je start met ontwerpen, wil je eerst weten of je het juiste middel gaat inzetten. Een poster is een bedrukt stuk papier, vaak groter dan A4. Daarmee is een poster groter dan een flyer. Het doel is om een boodschap over te brengen of om de aandacht te trekken. Je kunt een poster ook gebruiken om een afbeelding aan de muur te hangen.

ALLE POSTER FORMATEN OP EEN RIJ

Zodra je hebt besloten om een poster te maken, bepaal je het formaat. Maar hoe weet je of je de juiste afmeting kiest? In een stoepbord gebruik je bijvoorbeeld een heel ander formaat dan in een bushokje. Hieronder vind je een handig overzicht van alle poster formaten en waar deze het meest voor gebruikt worden. Poster formaten

 

Poster formaat

 

A3 POSTER FORMAAT

Een A3 bestaat uit 2 A4’’tjes en wordt gezien als het meest standaard poster formaat. Een A3 is groot genoeg om op te vallen, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. A3 behoort tot de kleinere poster formaten en is hierdoor niet geschikt voor buitengebruik. Het wordt vaak als ongevouwen of gevouwen flyer gebruikt; veelal op scholen, beurzen, restaurants en in winkels.

 • Afmetingen in mm: 297 x 420 mm
 • Afmetingen in cm: 29,7 x 42 cm
 • Afmetingen A3 in inches: 11,7 x 16,5 inches
A2 POSTER FORMAAT

Een A2 is 4x groter dan een A4’tje; 2x groter dan een A3 en is een tussenformaat van A3 en een A1. Een A2 is een mooi formaat voor een grote foto of promotieposter. Daarnaast wordt een A2 veel ingezet in etalages en winkelruiten.

 • Afmetingen in mm: 420 x 594 mm
 • Afmetingen in cm: 42 x 59,4 cm
 • Afmetingen A2 in inches: 16,5 x 23,4 inches
A1 POSTER FORMAAT

Posterformaat A1 is 8x groter dan een A4; 4x groter dan een A3 en 2x groter dan een A2. Zeer geschikt voor buitengebruik. Een voorbeeld hiervan is in een reclamebord of stoepbord. Of zeer geschikt op de bouw in de vorm van een bouwtekening. Het A1 posterformaat is groot genoeg voor een opvallend design en een uitgebreide tekst.

 • Afmetingen in mm: 594 x 840 mm
 • Afmetingen in cm: 59,4 x 84 cm
 • Afmetingen A1 in inches: 23,4 x 33,1 inches
A0 POSTER FORMAAT

Het A0 poster formaat is met een lengte van iets meer dan 1 meter het grootste van de A-serie. Een A0 is wel 16x groter dan een A4; 2x groter dan een A1. Hierdoor valt deze zelfs in een drukke omgeving op. Denk hierbij aan stations, winkelstraten en evenementen. Het A0 formaat is ideaal voor beurzen en reclamedrukwerk, waarmee je écht wilt opvallen. Als eerste én grootste papierformaat uit de A-serie, is het dan ook niet gek dat het A0 formaat veel wordt gekozen voor posters, stoepbordenposters, lichtbakposters en tuinposters.

 • Afmetingen in mm: 841 x 1189 mm
 • Afmetingen in cm: 84,1 x 118,9 cm
 • Afmetingen A0 in inches: 33,1 x 46,8 inches.

Nu je alles over de formaten weet, kun je je eigen poster gaan ontwerpen en laten drukken. Heb je toch nog vragen of ben je op zoek naar een andere afmeting? Neem dan contact met ons op!

 

 

De meeste beeldschermen geven kleuren niet exact weer. De kleuren verschillen ook nog eens tussen verschillende beeldschermen onderling. Bovendien schijnt er licht uit een beeldscherm waardoor de kleuren anders overkomen. We kunnen dan ook niet garanderen dat je drukwerk er exact hetzelfde uitziet als op je beeldscherm.

KLEURECHTHEID

Kleuren op een beeldscherm worden samengesteld uit rood, groen en blauw. Drukwerk wordt meestal samengesteld uit de kleuren cyaan, magenta,geel en zwart (CMYK). Daardoor is het kleurbereik voor drukwerk een beetje anders. Ook dit is een reden waarom kleuren meestal niet exact hetzelfde zijn als op je beeldscherm. Wij drukken op de hoogst mogelijke kleurechtheid.

EXACTE KLEUREN

Werk je met huisstijlkleuren waarbij exacte (pms) kleurcodes zijn voorgeschreven kunt je maatwerk overwegen. Neem daarvoor contact met ons op.

 

 

INSTANT PARTY

 

 

Vouw uitleg stickerframe

 

Banner how it works

 

Klik hier voor Manual A met uitleg over het ontwerpen van een ‘THEMA design”.

Klik hier voor Manual B met uitleg over het ontwerpen van een eigen design 'Ontwerp zelf'

Klik hier om beide manuals A & B te downloaden en printen.”

 

 

Selecteer één van de formaten Wide, Square of Mini om een PDF met alle details te kunnen bekijken.

   Wide   Square   Mini

 

 

 

Stap 1
Stap 1

Stap2
Stap 2

Stap 3
Stap 3

Stap 4
Stap 4

Stap 5
Stap 5

Stap 6
Stap 6

Stap 7
Stap 7

Stap 8
Stap 8


Stap 9
Stap 9

 

 

 

 

Op de achterzijde van ieder stickerframe bevindt zich een smalle reclamebalk met de weergave van ons logo en website. Deze subtiele reclame uiting is bij alle formaten Wide, Square en Mini ongeveer 7-8mm smal. In onze online editor zal een gepersonaliseerd ontwerp altijd aansluiten tot onze reclamebalk en derhalve altijd zichtbaar blijven. Kortom: deze reclamebalk kan zowel in de online editor als achteraf NIET worden verwijderd.

 

Logoba